Nieuws

Samenwerking Student en Stad

De constructieve overleggen tussen Gemeente Leiden, Leiden Marketing, de Plaatselijke Kamer van Verenigingen en de vijf grote studentenverenigingen hebben vorm gekregen! Tijdens het Leidsche Plein werd een unieke samenwerking getekend tussen student en stad.

In dit convenant staan al hele concrete plannen voor de stad. Studentenverenigingen verrijken de stad door grote maatschappelijke evenementen op te gaan zetten. Daarnaast komt er een denktank waarin studenten mee gaan denken over projecten en beleidsvraagstukken van Gemeente Leiden en Leiden Marketing. Ook wordt er een Leidse cultuurkaart geïntroduceerd waarmee studenten Leiden kunnen ontdekken als culturele en bruisende stad.

Het partnerschap is uniek in Nederland. Dat Leiden hierin voorop loopt, is geen verrassing: met ruim 30.000 studenten is Leiden een echte studentenstad. Het is zonde om dit talent te laten liggen: student en stad gaat verder in Leiden op de kaart zetten als stad van cultuur & kennis.

Als Plaatselijke Kamer willen wij onze trots uitspreken dat we samen met LSV MinervaL.V.V.S. AugustinusSSR-Leiden.nlVSL Catena en ALSV Quintus zoiets unieks hebben bereikt in zo’n korte tijd!

Leave a comment