Nieuws

Leidse Studentenduurzaamheidschallenge

Dinsdag 1 maart organiseren Stichting Green Keys Leiden en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen in samenwerking met de Gemeente Leiden de Leidse Studenten Duurzaamheidschallenge.

Ben jij creatief, oplossingsgericht en vind je het leuk om te pitchen voor een vakjury? Dit is jouw kans om je in te zetten voor duurzaamheid en de eer van jouw vereniging te verdedigen!

Teams van verschillende Leidse studentenverenigingen verdedigen deze avond de eer van hun vereniging door hét idee voor een energievoorzienende, biodiverse of sociale inrichting van het Singelpark te pitchen. Het winnende team gaat samen met Gemeente Leiden kijken naar de daadwerkelijke uitvoering van het plan.

Frank de Wit (wethouder van Onderwijs, Sport en Duurzaamheid) is de gespreksleider van de avond. De jury bestaat uit Julius Terpstra (duo-raadslid bij de Gemeente Leiden en voorzitter van het CDJA), dr. ing. René Kleijn (onderwijsdirecteur MSc Industrial Ecology van de Universiteit Leiden) en Josefine Rook (voorzitter van Studenten voor Morgen). Ook prof. mr. Carel Stolker (Rector Magnificus Universiteit Leiden) is deze avond aanwezig.

Aanmelden kan voor 16 februari persoonlijk of met een team via duurzaamheidscommissieleiden@gmail.com. Vermeld hierbij je naam en je vereniging. Na aanmelding volgt meer specifieke informatie.

De avond is verder open voor alle geïnteresseerden. Kom dus gezellig langs om jouw vereniging aan te moedigen of om gewoon te luisteren naar alle ideeën.

Sociëteit Eigen Huis, Saint:
19.00 uur Inloop
19.30 uur Opening
21.30 uur Prijsuitreiking & afsluitende borrel

 

>> Facebook event

Leave a comment