Nieuws

PKvV en studentenverenigingen organiseren ‘Leiden in Debat’ onder leiding van Jort Kelder

Een groot politiek debat vanuit de Stadsgehoorzaal in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, voor student én stad.

Op dinsdag 7 november gaan zes politieke partijen onder leiding van Jort Kelder met elkaar in debat. De prachtige Stadsgehoorzaal zal worden omgetoverd tot een politieke arena waar 1300 toeschouwers kunnen genieten van een spectaculaire politieke strijd. Tijdens het debat zullen Jan Paternotte (#2, D66), Nicolien van Vroonhoven-Kok (#2, NSC), Bente Becker (#3, VVD), Ernst Boutkan (#3, Volt), Senna Maatoug (#13, PvdA/GroenLinks) en Alexander Hendriks (#13 BBB) de strijd met elkaar aangaan om de Leidse kiezer voor zich te winnen. Aan de orde komen stellingen die zowel voor student als stad relevant zijn.

Het debat wordt georganiseerd door de Plaatselijke Kamer van Verenigingen in samenwerking met zeven studentenverenigingen (Minerva, Njord, Augustinus, SSR, Catena, Asopos de Vliet en Quintus) vanuit het Strategisch Partnerschap. Dit is een samenwerking tussen Gemeente Leiden, Leiden&Partners en de Plaatselijke Kamer van Verenigingen (PKvV), de koepelorganisatie van de Leidse studentenverenigingen. Het partnerschap bestaat uit een subsidie die de zeven grootste studentenverenigingen gebruiken om maatschappelijke evenementen en initiatieven te organiseren. Het doel is om studenten en Leidenaren dichter bij elkaar te brengen.

Aanvangstijd is 20.00u en tickets zijn hier verkrijgbaar. Ook is het debat live te volgen via Omroep Sleutelstad, zowel online als op televisie.

Leave a comment