Hart voor de stad

Ook gratis leren reanimeren en een certificaat ontvangen?

Kom naar de reanimatiedag op 17 maart bij LSV Minerva!

Meld je aan via deze aanmeldlink!

Per dag krijgen ongeveer 35 mensen in Nederland een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Om hun overlevingskans te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De ambulance doet er immers gemiddeld vijftien minuten over om bij een slachtoffer te komen, maar na zes minuten kan er al onherstelbare hersenschade optreden. Burgers met reanimatievaardigheden zijn daarom hard nodig om die periode tot de ambulance arriveert te overbruggen. Taskforce QRS Leiden wil hieraan bijdragen door in samenwerking met de PKvV Leiden en de zeven studentenverenigingen L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, SSR-Leiden, V.S.L. Catena, A.L.S.V. Quintus, A.L.S.R.V. Asopos de Vliet en K.S.R.V. Njord de Reanimatiedag Hart voor de Stad te organiseren!

Deze Reanimatiedag zal plaatsvinden op zondag 15 maart bij LSV Minerva, Breestraat 50. Er zijn twee beschikbare tijdsblokken,s ochtends of ’s middags. Het is voor iedereen vanaf 18 jaar oud mogelijk om zich aan te melden: jong en oud en voor alle inwoners van Leiden. Geef u daarom dus snel op via deze aanmeldlink! Maar let op, er is een beperkt aantal plekken beschikbaar dus vol = vol.

Inloop van de eerste cursus is vanaf 8.45, de cursus zelf zal van 9:00u tot 13:00u duren. De tweede cursus start om 13.00 uur en eindigt om 17.00 uur met inloop vanaf 12.45 uur. De cursus zal worden afgesloten met een praktische toets, waarna de deelnemers direct te horen krijgen of zij geslaagd zijn. Tijdens de cursus zal de deelnemers aangeleerd worden om te reanimeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) en zij zullen dan ook een NRR-erkend certificaat ontvangen. Het doel van het weekend is om stadsbewoners te leren reanimeren, zodat Leiden weer een stukje veiliger wordt!

De cursus is dus gratis, waar deze normaal 30 euro kost. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden en Leiden&Partners middels het Strategisch Partnerschap. Tot slot is er een mogelijkheid om je op vrijwillige basis aan te melden als burgerhulpverlener na het halen van een NRR-erkend certificaat.