Per dag krijgen ongeveer 35 mensen in Nederland een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Om hun overlevingskans te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De ambulance doet er immers gemiddeld vijftien minuten over om bij een slachtoffer te komen, maar na zes minuten kan er al onherstelbare hersenschade optreden. Burgers met reanimatievaardigheden zijn daarom hard nodig om die periode tot de ambulance arriveert te overbruggen. Taskforce QRS Leiden wil hieraan bijdragen door in samenwerking met de PKvV Leiden en de zeven studentenverenigingen L.S.V. Minerva, L.V.V.S. Augustinus, SSR-Leiden, V.S.L. Catena, A.L.S.V. Quintus, A.L.S.R.V. Asopos de Vliet en K.S.R.V. Njord de Leidse Reanimatiedag te organiseren!
Deze Reanimatiedag zal plaatsvinden op zaterdag 15 april in het Academiegebouw van Universiteit Leiden, Rapenburg 73. Het is voor iedereen vanaf 18 jaar oud mogelijk om zich aan te melden: jong en oud en voor alle inwoners van Leiden. Geef u daarom dus snel op via deze aanmeldlink!
Inloop van de dag is vanaf 13:30u, de cursus zelf zal van 14:00u tot 18:00u duren. De cursus zal worden afgesloten met een praktische toets, waarna de deelnemers direct te horen krijgen of zij geslaagd zijn. Tijdens de cursus zal de deelnemers aangeleerd worden om te reanimeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) en zij zullen dan ook een NRR-erkend certificaat ontvangen. Het doel van het weekend is om stadsbewoners te leren reanimeren, zodat Leiden weer een stukje veiliger wordt!
Bovendien is de cursus dus gratis, waar deze normaal een prijs van 30 euro bedraagt. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden en Leiden&Partners. Tot slot is er een mogelijkheid om je op vrijwillige basis aan te melden als burgerhulpverlener na het halen van een NRR-erkend certificaat.