Hart voor de stad

LEER GRATIS REANIMEREN

Meld je hier aan voor de Leidse Reanimatiedag van 21 mei.
reanimeren

Per dag krijgen ongeveer 35 mensen in Nederland een circulatiestilstand buiten het ziekenhuis. Om hun overlevingskans te vergroten, is het van levensbelang dat zoveel mogelijk mensen kunnen reanimeren. De ambulance doet er immers gemiddeld vijftien minuten over om bij een slachtoffer te komen, maar na zes minuten kan er al onherstelbare hersenschade optreden. Burgers met reanimatievaardigheden zijn daarom hard nodig om die periode tot de ambulance arriveert te overbruggen. Taskforce QRS Leiden wil hieraan bijdragen door in samenwerking met de PKvV Leiden en de grote zeven studentenverenigingen van Leiden de Leidse Reanimatiedag te organiseren!

Deze Reanimatiedag zal plaatsvinden op zaterdag 21 mei te PLNT, Langegracht 70. Het is voor iedereen vanaf 18 jaar oud mogelijk om zich aan te melden: jong en oud en voor alle inwoners van Leiden. Geef u daarom dus snel op om gratis te leren reanimeren!

Er zullen voor zaterdag twee cursussen worden gegeven van elk vier uur. De eerste cursus is van 9.15-13.15 uur en de tweede cursus zal van 14.15-18.15 uur plaatsvinden. De cursussen zullen worden afgesloten met een praktische toets, waarna de deelnemers direct te horen krijgen of zij geslaagd zijn. Tijdens de cursussen zal de deelnemers aangeleerd worden om te reanimeren volgens de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatieraad (NRR) en zij zullen dan ook een NRR-erkend certificaat ontvangen. Het doel van het weekend is om stadsbewoners te leren reanimeren, zodat Leiden weer een stukje veiliger wordt!

Bovendien zullen alle cursussen gratis worden aangeboden, waar deze normaal een prijs van 30 euro bedraagt. Dit is mogelijk gemaakt door de Snouck Hurgronjeprijs, die gewonnen werd door de PKvV. Tot slot is er een mogelijkheid om je op vrijwillige basis aan te melden als burgerhulpverlener na het halen van een NRR-erkend certificaat.