Verenigingen
Wij willen je graag laten zien wat het betekent als je ergens lid wordt.

Lid worden bij een vereniging is namelijk meer dan alleen een biertje drinken met vrienden. Via je vereniging maak je levenslange vriendschappen, doe je nieuwe vaardigheden op, kan je evenementen organiseren met misschien wel duizenden bezoekers. Toch leer je bovenal heel snel nieuwe mensen kennen met wie jij het beste uit je studententijd kan halen!

Heb je na het bezoeken van deze website nog vragen over het Leidse studentenleven? Laat het ons weten via social media of stuur ons een mailtje!

 

Gezelligheid

Lid worden bij een gezelligheidsvereniging betekent lid worden bij een vereniging wiens leden niet te typeren zijn door één studie, interesse of achtergrond. En ondanks het diverse karakter van haar leden heeft elke vereniging een eigen identiteit. Niet alleen leer je snel nieuwe mensen kennen door de borrelstructuur van elke vereniging, ook bieden verenigingen de mogelijkheid om ervaring op te doen in één van de vele commissies of een bestuursjaar binnen de vereniging!

L.S.V. Minerva

Vriendschap, combineren, traditieminverva_-_corpswapen_vernieuwd

Met haar 200 jaar is Sociëteit ´Minerva´ de oudste ontmoetingsplaats van studenten in Nederland. Gesterkt door haar lange geschiedenis is L.S.V. ´Minerva´ nog altijd de meest innovatieve, veelzijdige en ambitieuze studentenvereniging van Leiden. Met meer dan 25 verschillende subverenigingen, ruim 120 ledenhuizen en vele subcommissies biedt Minerva het meest volledige aanbod aan om je naast je studie te ontplooien. Door studie als hoogste prioriteit te zien en onze Leden daar in te ondersteunen wordt een actief verenigingsleven gecombineerd met goede studieresultaten. Met de vele vriendschappen die je hier sluit, de eindeloze ruimte tot persoonlijke ontwikkeling en de hoge ambitie maakt dat je als Lid van Minerva het maximale uit je studententijd haalt!

www.lsvminerva.nl

L.V.V.S. Augustinus

Verbondenheid, Veelzijdigheid, Karakteraugustinus

Augustinus is met ongeveer 1900 leden niet alleen de grootste studentenvereniging van Leiden, maar ook de meest veelzijdige. Door de verschillende structuren van cordialen (jaarclubs), gezelschappen, verbanden, commissies en (studie-)subverenigingen heeft Augustinus iedereen wat te bieden. Maar ook de historie van onze 122 jaar oude vereniging vindt zijn weerslag in het nu. Tradities zijn overal terug te vinden in het ‘Eigen Huis’, ons monumentale pand aan het Rapenburg. Ben je geïnteresseerd? Kom dan eens langs of kijk op onze site!

www.lvvsaugustinus.nl

SSR-Leiden

Vrijblijvendheid, diversiteit, sfeerssr_leiden

SSR-Leiden is een middelgrote, zeer actieve studentenvereniging. Met haar ruim 750 leden is de vereniging groot genoeg om alles te bieden wat je van een studentenvereniging mag verwachten, maar klein genoeg om niet in de massa te verdrinken. SSR kenmerkt zich door diversiteit; in de vele commissies en disputen die SSR rijk is, is voor iedereen wel een plek te vinden. Er zijn weinig verplichtingen, maar er is van alles mogelijk. Wil je gezelligheid en vrijblijvendheid, een actief studentenleven met genoeg ruimte voor je studie? Dan is SSR wat voor jou!

www.ssr-leiden.nl

V.S.L. Catena

Zwart, glitter, pastelcatena

Onze studentenvereniging V.S.L. Catena schittert al sinds 1952 als een van de grootste gezelligheidsverenigingen in Leiden. Onze leden krijgen allen de vrijheid toegewezen die wij ze vanaf het begin beloven: geen verplichtingen, geen aanwezigheidsplichten, geen corvee, en geen werkweken. Met onze hierdoor ontstane familiale sfeer hebben wij daardoor 365 dagen in het jaar de gezelligste borrelavonden, feesten, en andere speciale activiteiten. Deze worden georganiseerd door de commissies, projectgroepen en genootschappen, waarvoor deelname voor alle leden openstaat.

www.vslcatena.nl

A.L.S.V. Quintus

Pluriformiteit, zelfwerkzaamheid, tolerantiequintus

De bovengenoemde drie woorden zijn de drie pijlers waar de A.L.S.V. Quintus op is gebouwd. Onze 1300 leden zijn stuk voor stuk verschillend en waarderen deze verscheidenheid. Middels onze dispuutsstructuur worden al deze verschillende studenten met elkaar verbonden. Verschillende leeftijden, studies of interesses: het maakt allemaal niets uit. Daarnaast is menig Quint actief binnen een van onze commissies, waar creativiteit en initiatief zeer gewaardeerd worden! Lijkt dit je wel wat? Kijk dan een kijkje op onze site of neem contact op met ons bestuur!

www.alsvquintus.nl

Watersport

Wil jij het Leidse verenigingsleven combineren met een sport? Misschien is een van de zeven watersportverenigingen dan iets voor jou. De diversiteit van de sporten kenmerkt het diverse karakter van de verenigingen, net als de oneindige mogelijkheden binnen elke vereniging!

K.S.R.V. Njord

Sportiviteit, gedrevenheid, saamhorigheidnjord_leiden

De Koninklijke Studenten Roeivereniging “Njord” is opgericht op 5 juni 1874 als subvereniging van het Leidsche Studenten Corps. Sindsdien is Njord nog steeds verbonden aan Minerva, maar open voor iedereen. Met meer dan 700 leden, is Njord de grootste sportvereniging va n Leiden. Nadat je je met de EL CID inschrijft, kun je leren roeien in de afroeiperiode, waarna je kunt kiezen voor het competitieroeien, waar gezelligheid voorop staat, of het wedstrijdroeien, waar topsport voorop staat. Naast roeien kun je op Njord ook uitblinken in een dispuut, gezelschap of één van onze vele commissies. Word jij ons nieuwe talent?

www.njord.nl

Asopos de Vliet

Fanatiek, trots, verbondenasopos

A.L.S.R.V. Asopos de Vliet is een roeivereniging voor Leidse studenten, gevestigd in de meest moderne roeilocatie van Nederland aan ideaal roeiwater. Asopos de Vliet bestaat sinds 1974, het jaar waarin de oudste damesroeivereniging van Nederland (de Vliet) en mannenroeivereniging (Asopos) fuseerden.

Bij Asopos de Vliet kan op alle niveaus gesport worden. Zowel studenten met de ambitie om binnen 4 jaar een WK te starten, als studenten die recreatief willen roeien en een borrel op zijn tijd ook belangrijk vinden, zijn hier aan het juiste adres. Naast het roeien is in de sociëteit van Asopos de Vliet ook gezelligheid belangrijk. Het hele jaar worden hier feesten gegeven, zijn er wekelijks twee drukbezochte borrelavonden, en hebben leden de mogelijkheid om actief te worden in verschillende commissies.

Asopos de Vliet is de ideale manier om (top)sport, studie en gezelligheid te combineren!
www.asopos.nl

A.L.S.Z.V. De Blauwe Schuitblauwe_schuit

Lekker varen met een mooi windje in de zeilen vergezeld van een heerlijk zonnetje. Dat is geen droom maar werkelijkheid bij zeilvereniging De Blauwe Schuit. Op onze zeilboten kun je instructie krijgen, wedstrijden varen of ga mee op één van de weekenden, zomerzeilen in Friesland of geniet gewoon van een borrel in ons gloednieuwe pand aan het water. Tussen het zeilen door is er ook genoeg op de wal te doen, zoals feesten, borrels en gala’s!

www.blauweschuit.com

E.L.S.Z.W.V. Aquamania

Water, gezelligheid, aquablauwaquamania

Altijd al willen waterpoloën of onder leiding van een trainer je zwemtechniek willen verbeteren? Niet alleen lid willen zijn voor het sporten, maar ook voor andere activiteiten en de gezelligheid? Aan gezellige en sportieve waterpolotoernooien en zwemwedstrijden voor studenten van heel Nederland deelnemen? Dan ben je bij Aquamania aan het juiste adres! Dus kom een keer kijken en/of meetrainen!

www.aquamanialeiden.nl

A.L.S.K.V. Levitas

Sport, vriendschap, avontuurlevitas_leiden

Fijn dat je de tijd neemt om ons te leren kennen! Wij zijn Levitas en wij beoefenen de edele sport van het kanoën. Geen roeien, zeilen of zuipen, maar kanoën. Wrijf nu eerst de slaap uit je ogen en let goed op, want hier wordt een mythe ontkracht. Het lullige plastic bakje waarmee je in Frankrijk de rivier bent afgedobberd, hebben wij ingeruild voor onder andere razendsnelle wedstrijdboten die de roeiers de stuipen op het lijf jagen, voor spectaculaire kanopolobootjes die keer op keer de waterpoloërs overvaren, en voor elegante tourboten die Leiden, de natuur en de nacht verkennen. Levitas is er voor het avontuur en de rust, maar bovenal zijn we een open vereniging; bij Levitas is iedereen welkom.

www.levitas.nl

Leidse Studenten Duikvereniging

Activiteiten, Duiken, Gezelligheidlsd

De Leidse Studenten Duikvereniging (LSD) is een van de vier studenten duikvereniging van Nederland. Je kunt bij ons een internationaal erkende duikopleiding volgen, maar daarna houdt het duiken natuurlijk niet op! Het hele jaar door organiseert LSD verschillende duikdagen, duikweekenden en zelfs duikvakanties. Daarnaast borrelen we twee keer per week in het LSD onderwaterhuis, na afloop van onze zwemtraining in zwembad de Zijl. Kom vooral een keer bij ons langs voor een introduik of ga mee op een van onze duikdagen als je al een brevet hebt.

www.lsdweb.nl

S.W.V. Plankenkoorts

Windsurfen, vrijblijvend, actieplankenkoorts

Plankenkoorts is de grootste en radicaalste windsurfvereniging van Nederland. Naast ons mooie lescentrum aan het Valkenburgse meer, waar je als lid gratis lessen kunt volgen, zijn we met hardere wind vaak te vinden op Scheveningen of Wijk aan Zee. Hiernaast rijden onze drie surfbussen zomers heel Europa door om te surfen op de mooiste windsurfspots. Op onze wekelijkse borrel kun je je stoerste surf verhalen vertellen en plannen maken voor de volgende blitztrip. Lid worden kan het hele jaar door maar de introductiemaand in september wil je eigenlijk niet missen.

www.plankenkoorts.com

Christelijk

Leiden kent vijf studentenverenigingen met een religieus karakter. Binnen deze verenigingen is er plaats voor gesprekken over bijvoorbeeld het geloof en de bijbel naast alle andere borrels en activiteiten. Iedere gelovige is anders, net als elk van deze vijf verenigingen!

NSL

Christelijk, studentikoos, opennsl

NSL is een breed christelijke studentenvereniging rond de 300 leden met een studentikoos karakter. Dit houdt in dat wij ons geloof evenals studentikoze tradities hoog willen houden. Hiervoor worden activiteiten georganiseerd zoals lezingen, praise en bid&brunch evenals borrels, feesten en zooitoernooien. NSL kent structuren als disputen, gezelschappen, triades en commissies, waarbij de kring onze kern is; een kleine groep die vertrouwd en open is en waarmee je nadenkt over hoe je je geloof vorm kan geven en meer leert over God. Op die manier kun je bij NSL jezelf ontwikkelen en geef je verdieping aan je prachtige studententijd. Ten slotte staat NSL open voor iedereen en organiseert zij daarom graag activiteiten met andere verenigingen of voor Leiden, zoals een buurtbarbecue of dak- en thuislozendiner. Gasten zijn altijd welkom om te borrelen in de Societas Luminis, het pand van NSL aan de Oude Singel 56. Kom langs!

www.nsleiden.nl

C.S.F.R. Panoplia

Ontmoeting, overtuiging, ontplooiingpanoplia

Panoplia is een bruisende vereniging waar leden elkaar ontmoeten op kringen, maaltijden, lezingen, borrels en allerlei andere activiteiten. Omdat de vereniging ongeveer 100 actieve leden heeft, kent iedereen elkaar en is er een amicale sfeer. De kernactiviteiten zijn de Bijbelkring, waarin we met elkaar groeien in geloof, studiekring waarin we nadenken over allerhande onderwerpen -van wereldliteratuur tot de oosters-orthodoxe kerk-  en lezingen waarin een lector ons iets meegeeft vanuit zijn vakgebied of interesse. We zijn niet vies van wat studentikoziteit, wat zich uit in bijvoorbeeld brasacties, urenlange vergaderingen, een bralcantus en verenigingsweekenden. Kom vooral eens langs op een lezing of borrel!

www.panoplia.nl

E.S.V. Ichthus

Geloven, groeien, genietenichthus

Ichthus is een gezellige, gastvrije studentenvereniging waar een ongedwongen sfeer hangt. Op onze vereniging zijn allerlei kerkelijke achtergronden vertegenwoordigd. Wat ons samenbindt is ons geloof in Jezus Christus, de Verlosser die voor ons naar de aarde kwam.

Woensdagavond is de vaste verenigingsavond waarop we met elkaar eten, Bijbelstudie doen en borrelen. Verspreid over het hele jaar biedt Ichthus ook lezingen, culturele avonden, praise-avonden, studiekringen en feesten aan. Deze mix van gezelligheid en geloven is het die Ichthus tot een mooie vereniging maakt, waar je zeker eens een keer moet komen kijken.

Lid worden kan bij Ichthus het hele jaar door. Aan het begin van het verenigingsjaar zijn er verschillende leuke activiteiten gepland voor de eerstejaars, om kennis te maken met de vereniging. Zo is er een pannenkoekenstrooptocht waarop je andere eerstejaars en de rest van de leden op een leuke manier leert kennen. En we zijn er natuurlijk bij tijdens de EL CID!

www.ichthusleiden.nl

V.G.S.L. Franciscus Gomarus

Kernwoorden: studentikoos, hecht, academisch

De VGSL ‘Franciscus Gomarus’ is een actieve en gezellige christelijke vereniging. Gomarus is de oudste christelijke studentenvereniging van Leiden en kent een studentikoos karakter.

Bij Gomarus bouw je veel vriendschappen op, word je gesterkt en gevormd in het christen-zijn, ontwikkel je academische vaardigheden en kun je veel ervaringen opdoen. Tijdens algemene ledenvergaderingen kun je bijvoorbeeld leren debatteren, en in de commissies kun je ervaring opdoen met het organiseren van activiteiten. Gomarus is onderdeel van het landelijk verband VGS-Nederland, daardoor is er ook veel contact met zusterverenigingen door het hele land door middel van weekenden en feestjes. Ook staan Bijbelkringen en borrelen bij Gomarus hoog in het vaandel!

www.vgsl.nl

Leidse Studenten Ekklesia

De Leidse Studenten Ekklesia is geen lidvereniging van de PKvV, maar zogeheten ’toehoorder’lse-logo

Op Rap100 wordt je geest verruimd door workshops, lezingen, gesprekken, cultuur, meditatie, reizen en gezelligheid. Voor en door studenten van Universiteit en Hogeschool Leiden.

www.ekklesialeiden.nl

Internationaal

Je hebt gekozen voor Leiden, maar je wilt het daar niet bij laten in je studententijd. Wat doe je dan? Je sluit je aan bij een van de twee internationaal-georienteerde verenigingen! Naast de mooie reizen die worden georganiseerd, worden er ook veel activiteiten binnen Leiden georganiseerd. Op deze manier bieden deze verenigingen het beste van beide werelden.

AEGEE Leiden

Reizen, grensverleggend, gezelligheid7724215

AEGEE-Leiden is dé enige echte studentenreisvereniging van Leiden. We maken deel uit van een netwerk met 200 zusterverenigingen, in wel 40 landen met meer dan 13,000 leden. We reizen dus vaak door het hele Europese continent. Elke week en ieder weekend is er de mogelijkheid om naar een activiteit in een van de uithoeken van Europa te gaan. In Leiden organiseren we meerdere reizen en liftwedstrijden op een jaar, fantastische feesten (vaak samen met andere verenigingen), maandelijks een heerlijk diner, vrijwel wekelijks verschillende kleine activiteiten en elke dinsdag is er een borrel waarop je kan bijpraten met mede-AEGEE’ers! De activiteiten lopen uiteen van een avondje poolen tot een groot Europees congres, en van een bootborrel tot een interessante lezing. Bij AEGEE-Leiden hebben we zes disputen, een tiental commissies, er bestaan overal wel collectieven voor, en niemand wordt in een hoekje gedrukt. Alles mag, niks moet.

www.aegee-leiden.nl

SIB

Inhoud, gezelligheid, reizensib

De Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen (SIB-Leiden) is een vereniging met zowel een serieus als een informeel gezicht. Door het jaar heen kunnen onze leden zowel deelnemen aan inhoudelijke als gezellige activiteiten. In verschillende commissies, disputen en genootschappen ontplooien onze leden zich in datgene wat hen interesseert. Een voorbeeld van een inhoudelijke activiteit is de jaarlijkse Japanse Tafeltjes Avond, waarbij diplomaten en ambassadeurs van vele landen naar Leiden komen om met ons in gesprek te gaan. Daarnaast zijn er nog ambassadebezoeken, fora en een jaarlijks symposium. Ook wordt iedere week een lezing georganiseerd waarin experts over de laatste ontwikkelingen in de wereldpolitiek vertellen.

Na iedere lezing wordt traditioneel geborreld in onze stamkroeg, De Uyl van Hoogland. Andere informele activiteiten zijn onze introductie- en ledenweekenden, verschillende feesten en barbecues. Een perfecte combinatie van inhoud en gezelligheid zijn de drie jaarlijkse reizen: de Brusselreis, de Kleine Reis (binnen Europa) en de Grote Reis (buiten Europa). De SIB bestaat uit leden van allerlei richtingen, iedereen is daarom welkom!

www.sibleiden.nl

Muziek

Binnen Leiden is er ook plaats voor de muzikale student bij een van de twee muziekverenigingen. Binnen deze verenigingen kan je je muzikale talent verder ontplooien door alle mogelijkheden die zij bieden, maar er is ook genoeg plaats voor borrels en andere feesten!

S.M.G. Sempre Crescendo

Historie, origineel, kwaliteitsempre

Sempre Crescendo is een studentenmuziekgezelschap opgericht in 1831. Dit maakt Sempre een van de oudste muziekverenigingen van het land. We zijn een subvereniging van Minerva, maar onze deuren staan ook wijd open voor leden van alle verenigingen. De Sempreleden zijn om die reden erg divers! Tweemaal per jaar vinden er concerten plaats om de resultaten van het repeteren ten gehore te brengen: één in het voorjaar en twee in december. Laatstgenoemde is ter ere van onze dies en wordt gevolgd door het roemruchte Sempregala.

Het programma is erg breed: er worden zowel klassieke als moderne stukken gespeeld en gezongen. In de afgelopen jaren hebben we onder andere opgetreden in het Koninklijk Concertgebouw te Amsterdam, de Pieterskerk te Leiden en in samenwerking met het Leidse DJ- en producerstrio Kraak & Smaak hebben we in de Haagse poptempel Paard van Troje gestaan.

Elke donderdagavond wordt door het orkest, choir en madrigaalkoor gerepeteerd onder de kundige leiding van onze dirigenten, waarna de traditionele borrelavond bij kaarslicht begint in onze eigen Salon. Deze zogeheten wijnavonden worden gevuld met de gezelligheid, sfeer en muziek waar Sempre bekend om staat.

 www.smgsemprecrescendo.nl

L.S.K.O. Collegium Musicum

Muziek, gezelligheid, diversiteitcollegium_musicum

Het Leids Studenten Koor en Orkest Collegium Musicum (CM) is opgericht in 1936, en daarmee één van de grootste en oudste studentenmuziekverenigingen van Nederland. CM bestaat uit een grootkoor, een kamerkoor en een symfonieorkest, die onder leiding staan van koordirigent Gilles Michels en orkestdirigent Jeppe Moulijn. Ieder jaar geven we concerten van hoog niveau. Naast een muziekvereniging zijn we ook een gezelligheidsvereniging waar je makkelijk aan kan sluiten en het lidmaatschap naar wens kan invullen. Naast de verplichte maandagavondrepetities worden er vele activiteiten georganiseerd, waarbij deelname niet verplicht is. Geïnteresseerd? Kom een keertje langs op onze open repetities in september en januari!

www.collegiummusicum.nl

Cultureel

De Leidse culturele verenigingen hebben allemaal een eigen identiteit en richten zich op studenten met een gemeenschappelijke interesse. Van debatteren tot spelletjes spelen tot wekelijkse lezingen, het kan allemaal in Leiden!

A.S.V. Prometheus

Cultureel, lezingen, vrijblijvendprometheus_met_onderschrift

Hou jij van een goed gesprek en een gezellige borrel? Beperken jouw interesses zich niet tot je eigen studie? Bij Prometheus, dé culturele studentenvereniging van Leiden, combineren we gezelligheid met inhoud. Elke woensdag organiseren wij lezingen over de meest uiteenlopende onderwerpen, van de Griekse dichteres Sappho tot infectieziektebestrijding. Daarnaast zijn er vele andere activiteiten op de dinsdag, zoals workshops, symposia en filmavonden. Verder bezoeken wij elke maand bijvoorbeeld een museum of een dansvoorstelling. Twee weekendjes weg, een jaarlijkse buitenlandreis en een gala met stijldansen maken het programma compleet. Een groot deel van deze activiteiten wordt georganiseerd door commissies, waar je ook als eerstejaars gewoon aan kan deelnemen!

De gilden vervullen een belangrijke rol bij Prometheus: groepjes leden die samen een interesse delen, zoals film, muziek, schaken, literatuur, thee of whisky. Sluit je aan bij de gilden van jouw keuze of richt zelf een nieuw gilde op! Prometheus is een kleinschalige vereniging waar bijna alle studies

vertegenwoordigd zijn: hierdoor leer je gegarandeerd veel leuke nieuwe mensen kennen en is het een geweldige invulling van je studententijd.

www.asvprometheus.nl

L.S.S.V. Het Duivelsei

Spelletjes, gezelligheid, vrijblijvenddui-ei_logo_rood

Leidse Studenten Spellen Vereniging Het Duivelsei is opgericht op 20 april 1994 door vijf vrienden met een passie voor kaart- en bordspellen. Inmiddels is Het Duivelsei uitgegroeid tot een meer dan 500 leden tellende vereniging die spelletjesliefhebbers uit heel Leiden met elkaar verbindt achterin de Pelibar. Elke vorm van spellen spelen is bij ons vertegenwoordigd: bordspellen, kaartspellen, RPG-games, Magic: The Gathering, consolegames en zelfs Dance Dance Revolution. Ook organiseren we eenmaal per jaar het succesvolle campusspel Humans versus Zombies, waarin heel Leiden voor vijf dagen verandert in een post-apocalyptisch zombieparadijs.

www.duivelsei.nl

Leiden Debating Union

Debatteren, competitie, welsprekendheidldu

Wij zijn een internationaal gerichte debatvereninging. In een debat is het belangrijk dat je kritisch luistert naar wat er gezegd wordt en dat je weet waarover gedebatteerd wordt. Op toernooien verkeren we in een internationaal gezelschap van mensen van over de gehele wereld. Wij bieden aan zowel de beginner als de gevorderde debater de kans om kritischer in het leven te staan; informatie sneller en snediger tot je nemen; en het vervolgens in je voordeel te laten werken. Voor debaters die het spel minder serieus nemen is er ook de mogelijkheid minder competitief mee te doen. Maar naast al het debateren zijn er ook borrels en worden er jaarlijks feestjes en uitjes georganiseerd. In een notendop is dat wat wij aan onze leden bijdragen.

Heb je zin om mee te doen? Kom dan langs op de dinsdagavond (19:00-22:00 in het Kamerlingh Onnes Gebouw) of donderdagavond (19:00-22:45 in Plexus)! Of bereik ons via: leidendebating@gmail.com.

www.leidendebatingunion.nl

DAC

Vernieuwend, toegankelijk, ontplooiing

DAC is opgericht in 2014 en daarmee de jongste studentenvereniging in Leiden. Sinds de oprichting is het ledenaantal gegroeid tot ruim 600 leden. Op de dinsdag en donderdag wordt er gegeten en geborreld. Daarnaast zijn er jaarlijkse activiteiten zoals het gala, externe evenementen, Ikea diner en diverse reizen. DAC is de ideale mix tussen een grote gezelligheidsvereniging en een activiteitenvereniging. Leden kunnen zich ontwikkelen op sociaal, creatief en intellectueel niveau. Dit kan onder meer door het doen van SubClubs of commissies. Een SubClub vervult de functie van verbintenis tussen de leden van de vereniging. De leden binnen een Sub delen dezelfde interesse. De SubClub staat onder leiding van een captain en professional. Denk bijvoorbeeld aan een TheaterSub, DJSub, SapSub, KunstSub of SportSub. DAC kenmerkt zich door haar laagdrempeligheid en haar aandacht voor het individu. Hierdoor is hiërarchie afwezig en heerst er een open sfeer binnen de vereniging.

www.dac-leiden.nl